Examen stress

Poging nummer … om nog eens een blogbericht te schrijven…..

Tijd vinden is het grote probleem, met de examens die met rasse schreden naderen is het van het grootste belang dat ik me voldoende verdiep in onze leerstof.

Zoals wel meesten onder jullie wel weten ben ik ondertussen opgestart bij de NMBS, en krijg ik daar opleiding tot onderstationschef. Normaal duurt die opleiding een 5tal maanden. We zijn in april gestart met afstandsonderwijs en sinds 2 weken trekken we nu dagelijks naar Brussel voor onze lessen. Naar Brussel gaan is leuker dan thuis, er is contact met de collega’s en bovendien wordt alles zoveel duidelijker als je de uitleg face to face krijgt en niet via een online chat 🤨

Vorige week begonnen we dan ook met de meer interessante hoofdstukken. Wissels, seinen, seininrichting, … het geeft allemaal net dat extra ‘relevante’ trein gevoel dan alle saaie theorie van de eerste anderhalve maand. We hebben ook een paar uitstappen gedaan, waar we de ingestudeerde theorie konden toetsen aan de praktijk.

En nu is het bijna zover, maandag ons eerste examen. En stress zal er zijn, geloof me… ook al heb ik het gevoel de leerstof goed te beheersen, de angst om te falen is groot. Het grote probleem is dat we totaal geen idee hebben wat er ons te wachten staat. Hoe gaan de vragen gesteld worden, worden het open of meerkeuze vragen, en vooral hoe en door wie zal er verbeterd worden. Het is allemaal bang afwachten om eerlijk te zijn.

Tijd om te bekomen is er niet, want vrijdag is er het volgende examen al. Hiervan hebben we al 3 hoofdstukken gekregen, en al deels gestudeerd. Maar er komen nog 2 hoofdstukken bij….

Ik sta dus voor een weekendje vol blokken, en af en toe wat ontspannen. 24/7 leren is aan mij niet besteed !

Ik doe men best, meer kan een mens niet doen, toch ? En als ik het dan toch niet haal, dan was het ‘not meant to be’….

Maar ik zet alles op alles en ga ervoor ! Maandag d-day 😬🙏

Gepubliceerd door My way, my words, my life

Veertiger volop in evolutie !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: