Thuisonderwijs

Het is toch iets speciaals, het thuisonderwijs of afstandsonderwijs. In mijn opleiding tot onderstationschef krijg ik de eerste module van de cursus thuis.

Dit wil zeggen dat er elke morgen een aantal pdf-documenten en filmpjes worden doorgestuurd. Deze komen overeen met de leerstof van 1 dag. De eerste dagen kwamen die mails echt laat, soms kregen we de leerstof pas op de middag. En dan is voor mij de helft van de dag al gepasseerd. Als het op studeren en werken aankomt, begin ik er graag gelijk aan in de ochtend. Dan ben ik frisser, bovendien kan je dan inschatten hoe moeilijk alles is en misschien een pauze inlassen, of gewoon doorwerken zodat je vroeg klaar bent. Als de leerstof laat komt, ben ik nog volop bezig met alles na te lezen, op te slaan en samen te vatten als de oefeningen van die dag al aankomen. Want ook dagelijks worden dan oefeningen gestuurd, aan de hand daarvan kan je dan checken of je de leerstof al beheerst.

Tot nu toe gaat β€˜t wel redelijk ok, wat ik wel mis bij het afstandsonderwijs is dat je geen uitleg krijgt, uit ervaring weet ik dat het studeren en onthouden me vlotter gaat met de nodige uitleg erbij. Bovendien is het nu wel lastig om prioriteiten te stellen in de leerstof. Ik denk dat je bij een live les meer een indruk krijgt van wat belangrijk is, en wat minder belangrijk, gewoon al af te leiden uit de aandacht die de lesgever aan alles besteed.

Moet ook wel bekennen β€˜s avonds ben ik moe. Mijn ogen doen pijn, hoofdpijn of toch zo’n waas in mijn hoofd. Het is duidelijk dat ik een tijdje niet zo actief bezig was, of toch niet heel hoefde na te denken πŸ€”πŸ˜‚

Nog 1 les hebben we tegoed, die volgt morgen. En dan dinsdag evaluatieproef , minimum 60% te behalen en deze is eliminerend. En ook al ben ik redelijk gerust in het feit dat ik de leerstof voldoende beheers, de stress is er toch. Waarschijnlijk omdat het eliminerend is, zonder herkansing.

Al bij al zal het wel goed komen, maar een beetje gezonde stress is wel ok, en ook nodig. Te zelfzeker worden is ook niet het ideaal nu denk ik.

πŸ‘ŠπŸ»πŸ‘ŠπŸ» Yes I can πŸ‘ŠπŸ»πŸ‘ŠπŸ»

Gepubliceerd door My way, my words, my life

Veertiger volop in evolutie !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: