Cursus creatief schrijven

Vorige donderdag ben ik gestart met de cursus creatief schrijven. Het was een aangenaam begin met een sympathieke lesgever. De man kwam binnen en begon ons gelijk vragen te stellen, het was een beetje raar, we zaten waarschijnlijk allemaal verbaasd te kijken want iedereen viel een beetje stil !

Hij verklaarde een en ander : iedereen vormt onmiddellijk een idee over iemand die we voor eerste keer zien. En dat klopt ergens wel denk ik, hij legde uit : toen ik binnenkwam hebben jullie me bekeken, en aan de hand van wat je ziet vorm je een idee over wie ik ben. Dus vervolgde hij ik heb ook een opleiding gevolgd in dit instituut, welke cursus was dat ?

Nog meer stilte, uiteindelijk begonnen we wat ideetjes te vernoemen, en het uiteindelijke antwoord was een verrassing. Van daaruit waren we vertrokken voor een avondje brainstormen als het ware !

Het was een inspirerende avond, maar van de cursus op zich hebben we bitterweinig gezien. De lesgever dwaalde nogal snel af van een onderwerp, wat resulteerde in leuke discussies en gesprekken. Maar als we een examen moeten afleggen word ik toch een beetje ongerust. Dat wordt veel studeren tussendoor !

We kregen een taak om tegen de volgende les af te werken. Een tekst schrijven geïnspireerd door een specifieke geur die herinneringen oproept. Het onderwerp had ik al snel klaar. Nadat ik de tekst geschreven had heb ik die gemaild naar de teacher. Hij gaf me de opdracht 100 woorden te schrappen. Dat was een lastige opdracht, die me echt niet gelukt is.

Heb nog een dagje om erover na te denken ! 😣

Gepubliceerd door My way, my words, my life

Veertiger volop in evolutie !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: