Sollicitatie stress

Ik volg nu al een tijdje allerlei coachings en doe regelmatig oefeningen om beter met stress om te gaan. Vroeger stond ik voor het minste met een knoop in mijn buik van de zenuwen, ik had problemen om normaal te functioneren.

Vanmorgen stond het Jurygesprek bij de nmbs op het agenda. Om 9h werd ik verwacht in Brussel zuid. Ondanks het feit dat ik toch wel zenuwen had, goed geslapen vannacht. Op tijd op, trammetje op, in de trein naar Brussel. Voor vertrek thuis nog even gefocust op m’n gronding. En op de trein realiseerde ik me dat ik nog steeds geen noemenswaardige stress voelde. Dus alle oefeningen, gesprekken en druppels bewezen hun nut ! Vroeger zou ik zeker al buikkrampen gehad hebben…

Zelfs toen ik in het gebouw aankwam voelde ik me nog altijd redelijk rustig… toen bleek dat ik in de verkeerde vleugel van het gebouw stond, toch heel eventjes stressen. Ik wou absoluut niet te laat komen, dan zou m’n eerste indruk gelijk om zeep zijn, toch ? Maar dat gebeurde niet, om 5 voor 9 meldde ik me aan de juiste receptie. In de wachtzaal zat 1 bekend gezicht, we waren dus met z’n 2 van ‘onze’ groep van 22 februari. Beiden om 9h, dus ging m’n collega eerst, hij was er tenslotte ook eerst.

Toen hij buitenkwam stond de stress van z’n gezicht te lezen, hij moest nog even wachten en kreeg dan blijkbaar gelijk het verdict. Dat vond ik al een goede zaak, niet zenuwachtig thuis zitten wachten op een berichtje. Hij bleek geslaagd, met een diepe zucht !

Dan was het mijn beurt. En ja hoor, daar was de stress, al bij al had ik het nog goed gedaan wat zenuwen betreft, maar tijdens het interview kreeg ik zo’n droge mond dat praten ineens heel lastig werd…. het was ronduit gênant, gelukkig had ik een flesje water gekregen en kon ik af en toe een slokje doen.

Nadat ik mezelf had voorgesteld, werden me van alle vragen gesteld. Rond de job, mijn motivatie en mijn reactie vermogen. Toen die ene, heel streng ogende man, me een benarde situatie tijdens de nachtdienst voorlegde, was ik even bang dat ik het niet goed zou doen. Maar dat heb ik toch nog goed aangepakt. Dan vroegen ze hoe ik boze reizigers zou aanpakken, die me aanspreken ivm een vertraging, die vond ik ook wel lastig.

Dan mocht ik ook naar dat wachtzaaltje, ik zat amper neer en ze kwamen me al terug halen. Dat was snel en kon dus alle kanten uit, maar ik was geslaagd !!!

Jeej !! Al bij al heb ik het er stress-gewijs ook goed vanaf gebracht. Toch een beetje trots op mezelf. Misschien moet ik toch nog wat werken aanlijn assertiviteit en van me afbijten. Ga ik eens opzoeken 😁

In elk geval rest me nu nog enkel medische keuring en dan kan ik de opleiding starten !!

Feestje 🥳🥳🥳

Gepubliceerd door My way, my words, my life

Veertiger volop in evolutie !

One thought on “Sollicitatie stress

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: