Solliciteren op zaterdag

Ik heb gesolliciteerd voor de functie van onderstationschef bij de NMBS. Een eerste infosessie en geschiktheidstesten vinden vandaag plaats, zaterdag 22 februari. Om 8h15 in een gebouw naast het station Brussel-Zuid !

Vanmorgen dus vroeg uit de veren, dat was op zich geen probleem. Als ik extra vroeg moet opstaan word ik zo ongeveer elk uur van de nacht wakker, dus ook tegen 5h. Een wekker was zelfs niet nodig geweest. Ik maak me klaar en vertrek te vroeg, als altijd. Ik ben al om 10 over 6 in Antwerpen Centraal, mijn trein vertrekt om 6h40… dus ร  lโ€™aise… ik heb tijd !

Ik neem plaats op de trein en verorber mโ€™n ontbijtje dat ik mee heb om tijd te besparen thuis. Stipt op tijd zijn we weg, ik lees wat en ben om half 8 in Brussel-Zuid. Veel te vroeg, maar de volgende trein zou krap geweest zijn. Gelukkig ben ik te vroeg, want ik moet wat zoeken naar de ingang van het immense gebouw, dat kan dan zonder stress. Maar wel met een volle blaas ๐Ÿ™„

Ik kom aan om 10 voor 8, en mag zelfs nog niet binnen. Te vroeg ! Deuh… dan maar ik de ijskoude wind gaan wachten tot we binnen mogen. Ik hoop maar dat er nog tijd is voor een plasje ๐Ÿ™

Als we iets over 8 binnen mogen worden we gespitst in Nederlands- en Franstalig, de Nederlandse groep wordt omgeleid naar de andere kant van het gebouw.

Dan krijgen we een hele boterham aan info voorgeschoteld, ik ga jullie de details besparen. Wat functie omschrijving en competenties betreft lijkt me dit echt wel een toffe job. Echter het onderdeel opleidingen maakt me wat bang, het gaat in eerste instantie om een technische opleiding, en de angst slaat me om het hart dat ik dat niet ga aankunnen ๐Ÿ˜ฑ

Nu is het wachten om de testen te gaan doen…..

We krijgen 3 testen voor de kiezen. Zijn allemaal oefeningen op het redeneren. De eerste test is abstract, de tweede met cijfers en de laatste met teksten. De eerste test krijg ik maar net klaar in de gegeven tijd. De 2e is piece of cake, cijfertjes zijn altijd mijn ding geweest, de derde vind ik lastig. Je krijgt een tekst en vijf stellingen. Je moet aanduiden of deze waar of onwaar zijn, of onvoldoende informatie. Ik vul regelmatig hetzelfde antwoord in, en de twijfel slaat toe. Ik heb nog tijd over, en begin te herlezen. Nog meer twijfel, ik besluit niets aan te passen en te bevestigen. Ik roep de toezichter dat ik klaar ben, en word naar een wachtzaal begeleid.

Amper neergezeten komt er iemand namen afroepen, en ik ben er al bij. En beetje angstig volg ik, zo snel al, dat kan geen goed nieuws zijn ๐Ÿค” maar jawel hoor, we zijn geslaagd en worden gecontacteerd met een datum voor het interview.

Na online persoonlijkheidstesten, dus een interview met een jury. Dat wordt pas echt stressen….

Wordt vervolgd ๐Ÿ˜

Gepubliceerd door My way, my words, my life

Veertiger volop in evolutie !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: