3daagse groepsloopbaanbegeleiding

Maandag de eerste dag van de groepsloopbaanbegeleiding georganiseerd door het ACV. Ook deze keer gaat het om een 3-daagse.

Me ‘s morgens nog half groggy van het hardnekkige virusje op tijd uit bed gehesen. Me naar de douche gesleept, en iets voor 9h hup de tram op richting koekestad. Er is een maaltijd voorzien, maar omdat ik geen idee heb wat dat zal zijn neem ik toch maar een lunchpakketje mee.. met die intoleranties weet je nooit of je het wel zal kunnen eten.

Ik kom mooi op tijd aan in het gebouw, voel me allesbehalve lekker na de tramrit en wandeling. Het is de eerste keer dat ik buiten kom sinds dinsdag 😣

Alle deelnemers sijpelen binnen, we zijn met z’n 14, 12 vrouwen en 2 mannen. 1 man heeft afgebeld wegens ziekte !
Loopbaanbeleiding is duidelijk meer een vrouwen aangelegenheid.

In een korte ronde stelt iedereen zich voor, we vertellen wie we zijn, wat we doen, en dat we van de 3daagse verwachten.
De eerste 2 dagen gaan we vooral in op de vraag ‘wie ben ik’ , de 3de dag wordt dat ‘wat wil ik’ …..

Bij aanvang lag er voor iedereen een boek klaar. Daarin staan oefeningen, vragen waarvan de antwoorden naar werkvragen leiden. We moeten afwisselend individueel in het boek werken of oefeningen in groepjes doen.
We krijgen een oefening rond STAR, dat klinkt bekend na de vdab workshop. Mijn verhaal is dan ook snel klaar, maar hier wordt ook een succesverhaal gevraagd uit de prive sfeer, maar dat komt ook vlotjes. Die bespreken we dan in groep om zo tot onze kwaliteiten te komen.
Veel loopt gelijk met de eerste dag van de workshop van vdab, maar door een andere aanpak en andere mensen krijg je toch ook weer nieuwe en andere inzichten.

Na een aantal oefeningen en vragen, rijst bij mij weer de vraag of ik echt wel een andere job wil gaan doen ? Want telkens ik over werkervaringen moet vertellen, doe ik dat met passie en overtuiging, zodanig dat de anderen ook de vraag stellen, waarom zou je veranderen als je het zo graag doet?

Ik vertel dat ook tijdens de besprekingen met de coach die de loopbaanbeleiding geeft, zij zegt we gaan gewoon verder uitzoeken waarom je dat idee gekregen hebt om van richting te veranderen. Misschien is het niet de job die me tegen steekt, misschien was er een probleem met de bedrijfscultuur, de sector, de collega’s ? Ze zegt ook dat als ik daar kan achter komen, dat een grote stap kan zijn om een actieplan op te stellen.

Na de 3daagse heb je nog recht op, ik denk, 2 gesprekken met een bemiddelaar van Acv. En dan kan je inderdaad als je een duidelijk zicht hebt op wat je al dan niet wil, met die bemiddelaar een actieplan opstellen.

We krijgen nog een aantal taken en oefeningen die we thuis moeten afwerken tegen volgende keer. Dat is pas binnen 2 weken, maar dan hebben we wat tijd om alles te laten bezinken en ons huiswerk te maken. De taken gaan vooral over competenties en waarden.

Ik kijk al uit naar de volgende dag, op 17 februari. Maar nu eerst taakjes maken.
Er is een lijst met competenties om aan te vullen, en dat moeten we ook vragen aan 2 mensen uit onze omgeving, partner, collega, ex collega, vrienden, …. om zo te bekijken of je je competenties ook uitstraalt naar anderen toe.
Misschien maak ik nog een extra kopietje want twijfel hard aan wie ik dat ga vragen 🤔

Gepubliceerd door My way, my words, my life

Veertiger volop in evolutie !

2 gedachten over “3daagse groepsloopbaanbegeleiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: