Carrière switch of niet ?!

Zoals jullie waarschijnlijk al weten ben ik in september ontslagen en ben ik sinds 2 december officieel werkzoekend.

Nadat ik mijn ontslag gekregen heb ben ik als een gek beginnen solliciteren, elk kantoor, recrutering of interim dat me opbelde ging ik bezoeken. Telkens weer het ellenlange gesprek over mijn cv, die is lang, inderdaad veel werkgevers gehad. Dat roept vragen op, of je geen jobhopper bent, logisch !
Maar vol goede moed werkte ik zo 2 tot soms wel 4 kantoren per week af. Ik dacht dat het dan wel ging lukken.
Gezien mijn eenzijdige ervaring in transport en logistiek was het logisch dat men in die richting uitkeek naar een nieuwe functie.
Heel af en toe werd ik uitgenodigd voor een gesprek bij een bedrijf. Maar altijd werd ik niet weerhouden. Eentje noemde me labiel, want ze doet yoga in haar vrije tijd, volgens die brave man ben je dan labiel en een risico voor burn-out… zegt meer over hem dan over mij denk ik !
Meestal vind men kandidaten met betere, relevantere ervaring. Eind van het jaar had ik dan nog 2 gesprekken ‘pending’.
Allebei vinden ze uiteindelijk een ‘stabielere’ kandidaat, dus ben ik terug bij af, spijtig. Of net niet spijtig.

Ondertussen blijft alles maar malen en draaien in mijn hoofd, en is de twijfel of ik nog hetzelfde wil doen groot. Ik besef dat als ik nu aan een job begin, het toch de bedoeling is om dit nog een 19 jaar te doen…. dan slaat de paniek me om het hart, want zie ik mezelf zo’n job nog wel doen voor de rest van mijn werkende leven ?

Daarom schrijf ik me in voor de booster workshop bij de vdab, een groepsloopbaanbegeleiding bij het Acv en geef me op voor een oriëntatie cursus bij de vdab, hiervoor wacht ik nog op het mailtje met afspraak voor het eerste gesprek. De booster was een succes, dat kon je al eerder lezen in de betreffende posts. Maar door het vertellen van anekdotes uit mijn loopbaan blijkt dat de passie voor het transport en de expeditie er nog wel in zitten. Wie weet bevestigen al die begeleidingen en cursussen alleen maar dat ik het juiste aan het doen was ?

Hoe dan ook, moet ik zowiezo m’n manier van solliciteren aanpakken. Na een gesprekje met de coach van de booster , heb ik besloten even niet meer te reageren op vacatures. Toch niet zolang ik niet zeker weet wat ik wil gaan doen. Het is en blijft een energievreter, dat solliciteren. Je moet het dan ook met volle inzet en motivatie doen. En als je niet echt weet wat je wil, is het eigenlijk verspilde energie.
Ondertussen neem ik de tips uit de workshop ter harte en ga aan de slag om een nieuw cv op te maken.
En dat lukt vrij goed. Mijn eerste cv stond op 3blz. Door enkele ervaringen te bundelen, en heel korte opdrachten weg te laten ga ik naar 1blz. Het is zowiezo een ander zicht, hr mensen en recruiters moeten dikwijls op hun eerste oordeel afgaan, en dan is het belangrijk dat je cv in het oog springt. Ik mail hem nog naar onze coach en vraag haar mening erover. Maar ik vind het er zelf wel ok uit zien, al zeg ik t zelf 😁.

Maandag start een 3-daagse groepsloopbaanbegeleiding via het Acv. Benieuwd wat dat gaat geven. Spijtige is dat het over 6 weken loopt. Telkens een maandag met 2 weken tussen. Maar zal misschien z’n nut hebben, ik veronderstel dat we opdrachten zullen meekrijgen om ondertussen uit te voeren.

Weer een nieuwe stap in mijn sollicitatie en oriëntatie proces ….

Gepubliceerd door My way, my words, my life

Veertiger volop in evolutie !

One thought on “Carrière switch of niet ?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: