Booster workshop deel 3

Gisteren was het de 3e en laatste dag van onze workshop. Ik voel me niet zo lekker maar vertrek toch met goeie moed, en goed op tijd want De Lijn zou staken. Dat was dus niet zo, en om 9h wandel ik het VDAB gebouw binnen. Ik bestel in de kantine m’n soepje voor de lunch en begin aan de klim naar de 4e verdieping, de liften zijn nog altijd buiten gebruik. Er zijn er nog aan de andere kant van het gebouw, maar dat is denk ik een eindje weg, en eigenlijk ben ik een beetje te trots om die te nemen. Dus kom ik weer puffend en hijgend boven aan, en ik ben niet de eerste. De coach is er al, samen met nog 2 mede workshoppers.

We starten met de succesverhalen waar we dinsdag niet toe gekomen zijn, en luisteren geboeid naar wat iedereen te vertellen heeft.
Er is iemand die in de zorg werkt, met mentaal gehandicapten, en haar succesverhaal maakt toch wel indruk. Ik heb zoveel bewondering voor mensen die zo’n job uitoefenen. Het zou absoluut niets voor mij zijn, maar wauw het klinkt toch wel heftig.

Na ieders verhaal te hebben gehoord, bespreken we verschillende vormen van netwerken. Hoe eraan te beginnen en wat je zoal kan doen. Interessant.
En zo is de voormiddag weer voorbij gevlogen en is het tijd voor de lunch.

We eten met een deel van de groep samen, en praten over vanalles en nog wat. Na de lunch, met leuke babbel en onze laatste klim naar verdieping 4 is het tijd om de cv’s boven te halen.

Nu krijg ik stress, want ik heb het gevoel dat mijn cv aan de basis ligt van mijn gebrek aan succes bij het solliciteren. Het is tenslotte je visitekaartje, en ook al ben ik heel onzeker, je mag, of nee eigenlijk moet je jezelf daarin verkopen en aanprijzen. Het is dus belangrijk dat het er goed uit ziet, ok is niet goed genoeg.
Ik besef dat mijn layout wat verouderd is, maar krijg nog zoveel meer opmerkingen, dat ik het even moeilijk krijg… eerlijk ? Heb zelfs goesting om op te staan en te gaan lopen, maar ik bijt door en lees alle commentaren. Pff ik ben super teleurgesteld, en weer duikt even dat gevoel op dat ik echt niks goed kan doen.
En vooral dat ik niet op m’n plaats zit als dom kneusje tussen de hoog opgeleide mensen van onze groep 😟.
Ik besluit me niet te laten neerhalen, dat was tenslotte ook niet de bedoeling van deze oefening. En neem me voor om thuis aan een geheel nieuwe cv te gaan werken. We krijgen uiteraard tips mee waar we goede sjablonen kunnen vinden, wat waar moet komen.
Er wordt ook gezegd dat het ideaal is om je cv voor elke nieuwe vacature aan te passen. Het klinkt als veel werk, maar het zijn inderdaad misschien die kleine dingen die het verschil gaan maken als je solliciteert.

We vertellen allemaal nog wat de workshop ons heeft bijgebracht en wat onze plannen verder zijn. Mijn keelpijn is ondertussen erger geworden en mijn stem valt een beetje weg, maar ik neem toch het woord als het mijn beurt is.

Eerst werk maken van een goed cv, en doormailen aan de coach als die klaar is. Ik vermeld ook de groepsloopbaanbegeleiding die ik ga doen, dat ik een oriëntatie cursus heb aangevraagd, en dat ik wil werken aan mijn zelfvertrouwen. Dat heeft door al het gedoe op mijn laatste job een enorme krak gekregen. Ik was er altijd van overtuigd dat ik mijn job goed kon, en zelfs daar twijfel ik nu aan 😐. Dat maakt het heel moeilijk om jezelf met overtuiging ‘te verkopen’ tijdens een sollicitatiegesprek.

De coach vindt het allemaal top, maar raadt me wel aan om voorlopig te stoppen met solliciteren, tenslotte vergt het veel energie, ook terwijl je het niet met volle overtuiging doet.
Ok, mijn plan is klaar.

Volgende opdracht : het plan thuis verkopen, maar dat zal niet voor nu zijn. De zetel roept, eerst uitzieken !

Gepubliceerd door My way, my words, my life

Veertiger volop in evolutie !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: