Koffie, mijn passie voor het zwarte goud

Het begon allemaal een jaar of 4 geleden denk ik, ik trok die tijd veel op met mijn metekindje. We deden samen burlesque (oh das ook nog een leuke om over te schrijven 😉)
En we spraken ook regelmatig af tussen de lessen door, dat zijn van die dingen die altijd met periodes gaan, soms zie je mekaar heel veel en dan weer een tijdje minder frequent, heeft niets met de relatie te maken, wel met wel of niet compatibele agenda’s.

Dus op een mooie zomeravond zaten we op een terras een beetje te dagdromen, over hoe we samen een horeca zaak zouden kunnen starten. Ik had toen al het gevoel dat ik het wel gehad had met mijn job blijkbaar. We keken ook effectief rond naar zaken om over te nemen. Ik ging hier zo in op dat ik me uiteindelijk inschreef voor een cursus over koffie ‘introduction to coffee’. Die ging door in koffiebar Cuperus en werd gegeven door de enthousiaste Ellen. Ok om aan die opleiding te starten was t uiteraard logisch dat je al iets ‘met koffie’ had, maar ook al was dat bij de start nog zo miniem, de begeesterde manier van lesgeven maakte dat je gewoon nòg meer wou weten over koffie. We leerden over de legende hoe men ontdekte dat cafeïne opwekkend werkte, de geschiedenis van het gebruik, het branden, het maken, het proeven….. ik kwam buiten en dacht hier wil ik meer van weten.

Dus schreef ik me in voor de opleiding ‘Barista Skills’ foundation, de beginnerscursus …. daar leerde ik hoe je een perfecte espresso moet maken, en hoe je dan verder allerlei bereidingen op basis van espresso kan maken. We leerden melk opschuimen, een klein deeltje werd ook gewijd aan latte art, dat was nu het enige dat niet mijn ding was 🙄
Ik ging helemaal op in het maken van de beste espresso, het was eigenlijk een exacte wetenschap en je kon dus zonder dat je graag koffie drinkt de perfecte smaak creëren, alles zit ‘m in de maling en timing !
De opleiding was vooral heel efficiënt, want je leerde ook alles over onderhoud van je machine en de koffiemolen. Kortom na deze 6uur kon je eigenlijk als barista aan de slag…. ik deed het optionele examen nog mee, was geslaagd en kreeg daarvoor een certificaat, dat oogt toch mooi als je ooit je eigen zaak start.

Tegen de tijd dat dat alles achter de rug was, waren de plannen om een zaak over te nemen even op de achtergrond geraakt. De zaak waar we interesse in hadden zou ons teveel hebben gekost aan investeringen voor opknappen en herinrichten.
We keken nog wel wat rond, maar door verschillende omstandigheden raakte die zoektocht toch op een laag pitje.

Mijn vriend, en steun en toeverlaat, vond dat ik er wel iets mee moest doen. Met die passie voor koffie dan. Zijn redenering was, je bent al 45, je moet geen 10 jaar meer wachten…. of was hij m’n enthousiasme en vertelsels over koffie al beu ? 🤔
dus keken we uit naar een espresso machine en koffiemolen. Het idee voor een mobiele koffiebar was geboren.

We kochten beide toestellen bij Faema en op 3 april 2017 werd ik zelfstandig in bijberoep.

Vanaf toen stond alles in teken van mijn ‘koffiekarretje’, maar daar vertel ik later meer over, anders wordt dit wel een heel lange post 😁

Life is all about love, magic & coffee ! ☕️

Gepubliceerd door My way, my words, my life

Veertiger volop in evolutie !

4 gedachten over “Koffie, mijn passie voor het zwarte goud

  1. Waw leuk. Ik werk in de sociale sector en ben op t moment uitgeblust. alsof ik erge nood heb aan een goeie kop koffie. Zo eentje dat een (al dan niet ingebeelde) mentale boost kan geven. Dus ik verzon er niets beter op dan me in te schrijven voor een cursus barsita die eind maart van start gaat. Ik kijk er enorm naar uit. Mijn ultieme droom is ook een koffiezaakje maar in tussentijd zal ik graag minder gaan werken en eveneens een mobiele koffiebar aanschaffen. Dus ik lees graag meer over je avontuur. Maar eerst en vooral kijk ik uit naar die perfecte kop koffie 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: