Booster workshop deel 2

Vandaag deel 2 van de 3daagse workshop bij de VDAB. Het was een dag waar ik wel naar uit keek, want we gingen eindelijk weten welke job iedereen deed.
Er zaten wel wat verrassingen bij, amai nog ni.

We schreven allemaal onze laatste job op een papiertje, vouwden het op en stopten ze samen in een potje. 1 voor 1 werden de jobs voorgelezen en gokten we bij wie ze hoorden.
Toen mijn papiertje met customer service chemicals aan bod kwam, had niemand een idee dat dat van mij was. De meeste collega workshoppers hadden gedacht dat ik een job in de zorg deed . Hoe komen ze daar nu bij :/
Die besprekingen hebben zowat de hele voormiddag geduurd, was wel leuk om te horen wat iedereen gedaan had, en waarom ze nu hier zaten, werkzoekend….

Ik was behoorlijk onder de indruk van alle studies en ervaringen die rond onze tafel zaten, en voel me even heel klein, want mijn jobje lijkt ineens niet zoveel meer waard.

Toen ik m’n verhaal deed, kreeg ik vooral reacties als ‘neem uw tijd’, ‘laat het even los tot je weet wat je wil’, ‘stop even met solliciteren’ en nog zo van die dingen. En diep vanbinnen is dat misschien wel wat ik wil, maar dan komt dat irritante stemmetje in mijn hoofd en zegt, wat gaan de mensen daarvan zeggen, vind je man het wel ok als je nog een tijdje thuis bent, of missschien zelfs een opleiding wil gaan volgen.
Want dat idee is al meermaals in mijn hoofd gepasseerd, dat ik misschien nog wel een opleiding wil volgen… hoe dan ook, ik wil super graag een job waar ik me gelukkig in voel….

na de job besprekingen was het tijd voor de middagpauze, ik had vanmorgen soep besteld, die was lekker, en budgettair, 75 cent voor een kop soep, daar kan je geen honger voor lijden, toch 😉

Om 13h, na een klim van 4 verdiepingen, de liften zijn sinds dinsdag buiten gebruik, beginnen we aan de bespreking van bedrijfsculturen. Er hangen borden van de 5 verschillende culturen en we moeten kiezen voor welke we het meeste voelen. Ik kies voor wat de functie-cultuur blijkt te zijn. Niet echt volmondig, maar ik moet tenslotte een keuze maken.
Die cultuur houdt in dat het nogal log is, veel structuur, vaste jobomschrijvingen, … en ik denk dat het misschien inderdaad wel bij mij past.

Dan bespreken we nog het succesverhaal dat we thuis hadden voorbereid aan de hand van iets dat we in onze job hadden meegemaakt. Een verhaal dat aantoont dat we over bepaalde kernkwaliteiten beschikken. Nadat ik een anekdote uit mijn import-carrière vertel is iedereen even stil. De coach merkte op dat ik het met zoveel enthousiasme verteld had, dat ze twijfelde of ik wel echt iets anders moet gaan doen… we gaan het er nog over hebben zegt ze.

Dinsdag 28/1 is de laatste dag van de workshop, dan nemen we een kopie van ons cv mee en wordt dat besproken, samen met het effect van netwerken en hoe je dat best aanpakt.

Buiten staan we nog met enkelen na te praten en merken op dat het wel spijtig is dat dinsdag al de laatste dag is, nu we mekaar wat beter beginnen te kennen en tenslotte toch met hetzelfde doel voor ogen hebben. Een nieuwe, toffe job vinden. Misschien kunnen we na dinsdag nog wel eens afspreken of contactgegevens uitwisselen, ik hoop stilletjes van wel 😀

Ik ga weer met een goed gevoel naar huis.
Op naar de laatste dag 🙂

Gepubliceerd door My way, my words, my life

Veertiger volop in evolutie !

6 gedachten over “Booster workshop deel 2

    1. Dankjewel, het doet me ook super goed om te schrijven, het lucht op 😉 ik heb al wat opzoekwerk gedaan om een boek uit te geven, maar een boek schrijven is nog wat anders dan een blog 🙈
      Hoop in elk geval een job te vinden waar ik hier iets mee kan doen 🤔

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: