Online dating en schoonheid

Ik lees net een artikel in HLN over een meisje dat aan de ziekte Alopecia lijdt. Zij is dus kaal, in het artikel wordt verteld dat haar aantal Tinder matches de lucht in ging toen ze niet meer bekend maakte dat ze kaal was…. ik kan spijtig genoeg niet het hele artikel lezen, is enkel voor abonnees en dat ben ik niet.
Hoe dan ook kan ik er me wel iets bij voorstellen, alles draait om uiterlijk deze dagen. Die is te dik, te mager, lelijk, kaal, … noem maar op, voldoen aan de norm is blijkbaar moeilijk !
Een tijdje geleden was er in een tv programma een meisje met dezelfde ziekte… en voor beide, en nog zoveel anderen geldt dat je ook zonder haar best heel mooi kan zijn, want wat is mooi ? Ik vind iets of iemand anders mooi dan jij, of dan hij, of dan zij…..

Ik leerde mijn vriend ook kennen via internet dating, 15 jaar geleden. Dat zag er toen ook heel anders uit, ik had zelfs een profiel zonder foto, en toch pikte hij mij eruit om een bericht te sturen.
Dat ik geen foto had lag ook deels aan de schaamte om mijn uiterlijk, maar dan stuurt er iemand een bericht en als je wil dat het iets kan worden ga je afspreken en heb je geen keuze dan de angst en schaamte voor je uiterlijk te overwinnen.
Ok, ik had natuurlijk wel foto’s gemaild voor onze eerste date, maar de angst blijft toch. Want je stuurt de foto’s waar je best op staat, waar je niet zo dik lijkt (ik had toen nog veel overgewicht en schaamde mij daar ook voor)
Ondanks al mijn angsten, was het een gezellige date, we praatten over vanalles en nog wat, ook over uiterlijkheden, die hij duidelijk niet belangrijk vond.
Ik besef ook wel dat ik geluk had dat ‘mijne vent’ daar door keek, en doorhad dat ik best wel een toffe madam was, ondanks de kilootjes te veel 😉
We bleven aan mekaar plakken en een paar jaar later heb ik de kilo’s toch aangepakt, niet omdat hij het wou, maar omdat ik me niet goed in mijn vel voelde.
En ok, toegegeven, hij was 20 kilo later ook best fier op mij, en op wat ik gepresteerd had….

Mijn mening ? Als het zo moet zijn, zal het wel gebeuren en zal de persoon in kwestie los door je onvolmaaktheden kijken, want ook al klinkt het echt cliché, uiterlijkheden vergaan, en het innerlijk is minstens even belangrijk, en volgens mij zelfs belangrijker 😀

Wees jezelf, anderen zijn er al genoeg

Oscar Wilde

Gepubliceerd door My way, my words, my life

Veertiger volop in evolutie !

One thought on “Online dating en schoonheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: