Werkloos, werkzoekend, … wat nu ?

Eerst een klein beetje terug in de tijd. Aan het begin van mijn “carrière” ben ik in de logistieke sector terechtgekomen, na enkele customer service functies, uiteindelijk als transportplanner. Jarenlang leek dat mijn ding, ik deed het graag, ik kon het goed (al zeg ik het zelf), nadat ik een stagiaire opgeleid had die nu als beloftevol planner werkt, weet ik wel zeker dat ik het goed deed :).

En dan zit je in een functie die je graag doet, in een tof team, in een degelijk bedrijf, althans dat laatste dachten we toen toch… Tot er plots uit het niets een overname opduikt, we verhuizen naar een nieuwe werkplek, en ik ben planner-af. Alle planners trouwens ! Dan heb ik het gehad met transportplanning en ga terug de customer service richting uit en beland uiteindelijk in een import-functie, bij een toen nog gevestigde waarde in het maritieme wereldje, nog een oude rakker zeg maar. Maar ook dat bedrijf blijkt niet zo degelijk als gedacht, weer valt er een overname uit de lucht, en val ik uit de boot voor een vast contract. Ik besluit me een zomer lang te focussen op mijn bijberoep, en vraag een springplank aan, zodat ik daarbij kan stempelen.

Die zomer start ik nog in mijn laatste job als customer service bediende in chemicals, deze was niet echt een succes te noemen, ben er goed aan begonnen. Maar in het rampjaar 2019 ging niets zoals het echt zou moeten gaan, dus ook de job niet. Na veel ups & downs word ik op 30 september ontslagen, geheel onverwacht, maar niet echt ongewenst. Ik had het wel gehad met de job, en alles wat erbij hoorde. Na een opzegperiode, die enorm lang lijkt, schrijf ik me op 2 december in als werkzoekende bij de VDAB, en vraag stempelgeld aan bij de RVA. Pff, wat een gedoe allemaal zeg.

Ondanks het feit dat ik sinds eind oktober volop aan het solliciteren ben, word ik zelden op gesprek uitgenodigd, en word ik bij momenten zelfs een beetje moedeloos. Mijn coach zegt altijd als je er klaar voor bent, en de juiste job tegenkomt zal het wel lukken. Dus ik leef op hoop ! Eigenlijk wil ik uit de logistiek, weg van de hectiek van planningen, havenbedrijf, weg van het geblaf tegen collega’s, gewoon omdat het ” nu eenmaal zo is in de haven ” . Maar daar wringt het schoentje, hoe begin je eraan, iets anders gaan doen, nadat je bijna 29 jaar quasi hetzelfde gedaan hebt ? Ik doe tests online, zoek in de lijsten met knelpuntberoepen, maar tevergeefs, ik weet vooral wat ik niet meer wil (wat ook al een begin is), maar ik geraak er niet uit wat ik wel wil !!

Nadat ik vele sollicitaties heb verstuurd naar andere sectoren, blijkt dit een zeer moeilijke opdracht. Dus ik bel naar de VDAB, hun hete adem voel ik in mijn nek, want ik moet genoeg bezig zijn met vacatures zoeken en solliciteren, anders word ik op de vingers getikt. Mijn vraag is een gesprek, in de aanloop naar een oriëntatie cursus, om uit te vissen welke job echt bij mij zou passen…. “Ok mevrouw, ik heb het genoteerd, u zal binnen een 2à3 tal weken een uitnodiging ontvangen” ….

En weer wachten we af ! Vraag is nu, werk ik verder aan mijn zoektocht, of wacht ik af…. Op den duur weet je niet meer waar je goed mee doet ! Gisteren had ik ook een eerste dag van een 3-daagse workshop, booster voor je zoektocht naar werk. Was best leuk, leuk genoeg om een apart bericht aan te wijden 🙂 .

Maar ondanks alles probeer ik optimistisch te blijven, er valt wel iets uit de bus, de vraag is alleen wanneer 🙂 )

Gepubliceerd door My way, my words, my life

Veertiger volop in evolutie !

One thought on “Werkloos, werkzoekend, … wat nu ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: