2019, F*ckjaar en toch zo leerrijk !

Of hoe je ondanks veel tegenslagen en stress toch een beter en sterker mens wordt.

Het begon allemaal eind 2018, kort na de reis van mijn leven naar Nepal (daar vertel ik later nog wel eens over) is mijn schoonmama, niet geheel onverwacht, maar wel veel te snel overleden. 

Een zware periode, en hoe raar het ook klinkt, het feit dat we nu enkel nog mijn mama hebben maakt het allemaal nog heftiger. Onze beide papa’s zijn al een tijdje overleden… Mijn vriend heeft nu geen ouders meer, enkel zijn zus… 

Nog een mislukt verrassingsfeestje later is 2018 om en hopen we op betere tijden in 2019…

Niets is minder waar…

M’n mama moet een hartoperatie ondergaan, maar ziet dat niet zitten en zodus wordt die uitgesteld voor onbepaalde tijd.. In februari begint een lijdensweg van vele ziekenhuisopnames, waaronder ook een keertje intensieve zorgen, en revalidaties…. Maar ze is sterk en worstelt zich overal doorheen ! De hartoperatie is dan geen optie meer, maar een noodzaak, het is 5 over 12 als men haar “er snel tussen neemt” om op 9 december de ingreep te ondergaan…. We leven op hoop…

Ikzelf breng mezelf meerdere malen tot het uiterste van mijn krachten, een fulltime job in de haven van Antwerpen, samen met een mobiele koffiebar in het weekend vergen heel veel van me, zowel mentaal als lichamelijk. De zorgen om de gezondheid van mama komen daar nog eens bovenop. 

In april start ik met life coaching gesprekken, mijn coach is een toffe madam die me heel snel doorheeft blijkbaar (logisch, want dat is uiteraard haar job)… perfectionisme, de nood om iedereen te pleasen, en mijn drang om altijd te presteren doen me de das om, in juni bereik ik m’n grens. Volgens m’n coach ben ik burn-out, mijn huisarts denkt van niet, want ik ben toch een sterke madam ! 

2 weken ziekteverlof en weer aan de slag, in september ga ik nog eens door mijn rug, waarschijnlijk weer een signaal dat een grens bereikt is. Na weer een weekje thuis beginnen de strubbelingen op het werk, tot ik op 30 september, totaal onverwacht (maar misschien niet ongewenst) ontslagen word. 

Als ik het zo herlees klinkt dit alles zo negatief, maar ondertussen leer ik veel uit m’n coaching gesprekken, ben ik in behandeling bij een orthomoleculair therapeut en heb ik een cursus TRE gevolgd…. 

Alles tesamen was 2019 dus een jaar om snel te vergeten, hoewel ik het zeker ook wil onthouden omdat het de start was om aan mezelf te werken en mezelf te veranderen.

Mijn ontslag, zoektocht naar werk, coaching en therapieën ga ik zeker nog uitdiepen in volgende berichten. 

En zo heb ik geleerd dat ondanks vele tegenslagen en negatieve berichten, er altijd iets is om je goed, en zelfs beter over te voelen. Soms moet je wat op zoek, maar die zoektocht is zeker de moeite, tenslotte wil toch iederen gelukkig door het leven gaan. En gelukkig zijn wil niet zeggen dat je eens geen moeilijke momenten hebt, het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat de mindere momenten je leven niet overnemen…. 

Ik sluit dit bericht af met een vrolijke noot, want ik voel me beter,eigenlijk voel ik me super (meest van de tijd dan toch) en dat is wat telt, toch ?

Lieve groetjes, en hopelijk tot snel…

Gepubliceerd door My way, my words, my life

Veertiger volop in evolutie !

2 gedachten over “2019, F*ckjaar en toch zo leerrijk !

  1. Een deel van je verhaal wist ik al maar toch was het nog eens leuk om meer over jou en jullie te weten te komen. Hopelijk is dit het begin een lange en vrolijke weg door het leven. Vrolijk is waarschijnlijk een beetje overdreven maar gelukkig niet denk ik. Wij hopen nog veel van je te horen en tot ziens. Rita en Erik

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: