Java Rondreis 2019 : dag 9, maandag 14 oktober

Batu/Malang

Middernacht komen we bijeen in de ‘coffee shop’ aan het hotel. Om half 1 staat er een klein busje klaar om ons richting Bromo te brengen. In het busje is het stil, op de weg is het rustig, ik dommel af en toe wat in. Echt slapen doe ik niet.

Rond half 3 stoppen we aan een parkeerplaats waar verschillende jeeps staan. We kunnen nog even naar het toilet.
Een van de jeeps heeft blijkbaar problemen, uitleg van de chauffeur ‘slechte benzin’. Er wordt naar gekeken en we mogen daarna instappen. 3 personen achterin, eentje van voor. Stef zet zich naast de chauffeur. Ik installeer me met Rita en Erik vanachter.
Iets voor 3u zijn we weg. We rijden over een smal en bochtig baantje. We vragen ons eerst af of we niet naar boven moesten, maar kort nadat we dat uitgesproken hadden wordt de weg heel steil.
We rijden een aantal stopplaatsen voorbij, en begrijpen wat Hendro bedoelde toen hij zei dat we naar het beste uitkijkpunt gingen.
Na een kleine 3 kwartier zijn we daar, nog een stukje wandelen. Klimmen in het pikkedonker, dan komen we op een plek die me wat doet denken aan het openluchttheater in deurne. Een half ronde met hoge betonnen treden, die als zitplaats kunnen dienen. We zijn er iets over 4, het is er nog rustig. We installeren ons en kijken richting oosten, de zonsopgang begint iets voor half 5. Spannend ! In het begin zie je een gloed, die stilletjes aan groter, feller wordt…. tegen dat de zon echt begint op te komen stroomt het volk er toe, er komt een massa mensen bij mekaar, gedaan met de rust. Er is zelfs een organisatie die een ontbijtbuffet klaarzet, iedereen doet maar, en het is er lawaaierig.
En het is er koud, ze hadden gezegd het is er koud, maar dit hadden we niet verwacht, ik ben blij dat ik ipv m’n fleece trui of m’n fleece vest, beide over mekaar heb aangetrokken. Nog een sjaal en kap van de vest op, en nog niet echt verwarmd, maar het is te doen
Als de zon zich bijna volledig laat zien staan we recht en wandelen een stukje richting zuiden, daar waar de zonsopgang op zich niet zo spectaculair was, zo prachtig is het effect van de gloed ervan op de vulkanen die meer naar het zuiden liggen.
Er worden foto’s genomen, de gids neemt een hoop foto’s met ons op de voorgrond. We wandelen nog naar een derde punt waar je ook een mooi zicht hebt op de vulkanen. Dan is het grootste deel van het volk al vertrokken en wandelen we rustig naar de startplaats, daar is een ruimte die kan doorgaan voor ‘refter’, daar nemen we plaats, krijgen een koffietje en genieten van ons ontbijtpakketje.
Nog een plasje maken, en dan tillen we onszelf weer in de jeeps.

We rijden naar de voet van de vulkanen. We wandelen een eind tot het begin van de beklimming om de krater te bekijken. Het is een lange steile beklimming, met als laatste nog een steile trap van 200 treden.
Stef en Erik gaan met Hendro naar boven, ik blijf met de vrouwen en Frits beneden wachten. Als we ons op een bankje zetten slaat de vermoeidheid onverbiddelijk toe, ik val zelfs even in slaap 😱
Eindelijk zijn de mannen terug, we wandelen naar de jeeps met stop bij de toiletten, terug Europese toiletten, gelukkig ! Een dik half uur met de jeeps en dan overstappen in ons minibusje. Nog 2u en we zijn in het hotel, het is net 11u geweest en hebben nog even tijd tot de lunch om 13h. We rusten heel even, douchen en gaan dan lunchen.

De lunch is een buffetje met de traditionele gerechtjes….
erna wandelen we terug naar onze kamer, maar weten niet goed wat te doen. Durven niet gaan liggen om niet in slaap te vallen.
We blijven even op ons terrasje zitten.

Stef wil toch gaan rusten, ik wil van de zon genieten, ik pak m’n ereader en een flesje water, smeer me in met zonnecrème en ga buiten in de tuin van het hotel wat lezen. Als ik een goed uur later terug kom, wil ik toch even een dutje doen. Ik ga op bed liggen, zet voor de veiligheid de wekker om half 6, maar kan de slaap niet vatten.
Dan maar douchen, inpakken en iets gaan eten.
We gaan nog iets eten, samen met Rita en Erik, ik drink een biertje, in de hoop dat ik straks de slaap beter kan vatten….
Tegen 21h terug op de kamer, ik kruip er maar ineens in.

Wekker om 5h, Ontbijt om 5h30, vertrek om 6h30

Gepubliceerd door My way, my words, my life

Veertiger volop in evolutie !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: